Klä dig lyxigt

Att klä sig lyxigt behöver nödvändigtvis inte innebära att man klär sig dyrt, det viktigaste är att man håller en viss klädstil. Detta går att applicera även på inredning eftersom du kan köpa inredning som är inspirerad av lyxiga hem men som i själva verket inte kostat dig en förmögenhet. Du kan till exempel köpa presentartiklar och accessoarer i mässing för att få en snygg inredning som ser lyxig ut. Men för att få en lyxig klädstil finns det några saker som kan vara bra att tänka på och i det här inlägget har vi samlat några tips.

Tracksuit eller kavaj?

För att klä dig lyxigt finns det två vägar att gå. Du kan välja att klä dig i en tracksuit från ett exklusivt varumärke som Joakim Lundell, eller så kan du välja att klä dig i en kavaj likt en bankman. Förr i världen ansågs det vara för avslappnat att bära mjukiskläder och det var säkerligen inte kopplat till lyx. Men nu kan mjukiskläder vara exklusiva tack vare vår tids största influencers. Du bestämmer själv om du vill klä dig lyxigt genom mjukiskläder eller gå den mer klassiska vägen med skjorta och kavaj.

Klassisk

Om du har bestämt dig för att du känner dig mest bekväm med att klä dig mer klassiskt istället för ungdomligt finns det några plagg du kan prova ut till din nya garderob. Här är några exempel:

Skjorta

Skjortor är alltid ett säkert kort. Satsa på att hitta en modell du gillar och köp den i flera färger. Till exempel vitt och ljusblått. Det finns skjortor i olika prisklasser. Allt ifrån 149 kr till ett par tusenlappar.

Kavaj

En kavaj är alltid bra att ha. Den får dig både att se proper ut och ger dig automatiskt bättre hållning. Dessutom är de värmande och enkla att ta med sig.

Byxor

När du ska välja ett par byxor för att klä dig enligt en mer klassisk stil ska du välja ett par enkla kostymbyxor eller chinos. Det finns många färger på dessa byxor och de är enkla att matcha med andra plagg.

Klocka

Om det är en accessoar du ska köpa för att signalera att du klär dig i en mer klassisk, lyxig stil så ska du köpa en klocka. Klockor kommer i olika prisklasser och får dig att bli stilren och hjälper dig att hålla reda på tiden.

Kjol

När du ska välja en kjol att bära till din klassiska stil ska du tänka på att de ska minst gå till strax ovanför knäna. I övrigt kan du välja i princip vilken kjol som helst.

Är du nyfiken på att börja klä dig enligt en klassisk och mer lyxig klädstil men inte har ekonomin behöver du inte oroa dig. Ingen ser skillnad på en skjorta från H&M och en mer exklusiv skjorta.