Matcha smink och kläder för en strålande look

För att du ska se fantastisk ut och framhäva dina bästa sidor kan du använda dig av smink och kläder. När du kombinerar och matchar sminket du bär med dina kläder kan du lyfta ditt utseende flera nivåer. För att din sminkning ska bli snygg är det viktigt att du använder bra smink. Ett märke som gör riktigt bra makeup är Jane Iredale vars produkter bland annat är fria från artificiella färg- och parfymämnen.

Välj kvalitativa sminkprodukter som gynnar huden

Produkterna från Jane Iredale är tillverkade av bland annat grönt te, pinjebark, extrakt från alger och granatäpple. Antioxidanterna och vitaminerna som finns i produkterna hjälper till att skydda din hud från fria radikaler och andra yttre påfrestningar som kommer från miljön. Produkterna från Jane Iredale passar de allra flesta och är lätta att applicera.

Matcha undertonerna i sminket med kläderna

När du ska matcha ditt smink med dina kläder ska du fundera över vad du tänker bära för klädesplagg och vad de är i för färg. Exempelvis om du bär kläder med kallare undertoner kan du med fördel välja ett läppstift som har blåa undertoner. Men om du bär beige, rött eller brunt kan ett läppstift som har en orange underton passa bättre. Om du bär smycken i silver kan smink i en kall underton passa medan till guld passar varma undertoner bättre. Genom att tänka på sådant kan du lyfta både ditt ansikte och kläderna du bär.

Mixa och matcha efter din stil

När du väljer kläder kan du välja att bära en ögonskugga i samma färg som återfinns på kläderna. Om du bär mer iögonfallande kläder kan du med fördel lägga en neutral och enkel makeup för att låta kläderna stå i centrum. Om du istället bär kläder i mer neutrala färger som inte står ut kan du istället lägga en makeup som är lite mer kraftfull. Det finns egentligen inga regler kring smink och kläder. Det bästa är att du testar dig fram. Det viktiga är att du bär kläder som du gillar och sminkar dig på ett sätt som gör att du känner dig snygg.