Trendigt för herrar just nu

Det här med att ha koll på vad som är trendigt och inte för tillfället kan vara svårt. Särskilt med tanke på att mode och trender är något som kommer och går hela tiden. En del plagg är tidlösa medan andra sorters kläder är typiska för den tid vi lever i nu. Därför har vi i det här inlägget valt att gå igenom vad som är trendigt för herrar just nu.

Väst

Något som både är trendigt och värmande att bära just nu är västen. De västar som är trendigast just nu är den stickade västen du kan ha ovanpå din vanliga tröja när det är kyligt ute. En annan sorts väst är den väst som är gjord för utomhusbruk. Det finns flera tillverkare av dessa västar, ett bra exempel på det är varumärket Parajumpers som har västar för herr men även för dam.

Färg

För att hålla dig moderiktig kan du utgå från vilken färg du väljer att klä dig i. Just nu är det trendigt med jordnära färger. Till exempel grönt, beiget, vitt och brunt är de färger du ska leta efter för att klä dig moderiktigt i vår och sommar. Dessa färger fungerar utmärkt att matcha tillsammans, vilket gör det enkelt för dig att köpa nya kläder då du inte behöver tänka efter extra om plaggen funkar tillsammans. Det är till exempel fint att ha en brun nederdel och en olivgrön överdel. En annan sak som är trendigt just nu är att bära helt färgmatchade plagg där både överdelen och underdelen har samma färg.

Överskjortan

Överskjortan är en sorts skjorta som fungerar både som jacka och som skjorta beroende på hur varmt du vill klä dig. Överskjortan går att kombinera med en T-shirt under eller en tröja. Överskjortan går dessutom bra att använda om du ska klä upp dig. Då adderar du bara en skjorta och en slips om du gillar att bära det för att gå från en vardaglig utstyrsel till en något mer uppklädd.

Linne

Det trendigaste materialet just nu är linne. Linne är ett tunt material många kopplar till de plagg som bärs på sommaren eftersom det är ett lättare material som svalkar under de varma dagarna. Linne är ett material som används både till underdelar och överdelar. Det är till exempel snyggt och trendigt att bära skjortor gjorda i linne.

Casual

I och med att många det senaste året har behövt jobba hemifrån så har det blivit trendigt att bära kläder som är mer avslappnade. Det är trendigt att bära sweatshirts eller huvtröjor tillsammans med ett par mjukisbyxor. Mjukiskläder är sköna att ha på sig och det är väldigt trendigt. En annan sak som är trendig just nu är tracksuiten. En tracksuit består av en överdel, oftast en jacka och en byxa som är matchande och kommer från samma varumärke. Det finns tracksuits som är något mer budgetvänliga, och de tracksuits som kommer från ett mer exklusivt varumärke. En person som blivit ansiktet utåt för tracksuittrenden i Sverige är Joakim Lundell.